18 de juny 2012

de cerler fins a la besurta

...no t'he vist per aquí dalt però hi ets a cada pas...

el passat divendres ruta per benasc que acabava diumenge després de fer la travessa des de la cabana 'pastoril' (prop de Cerler) fins a l'hospital de benasc. sense oblidar el petit detall de l'ascens a l'aneto per l'estasen (verygood!). 
vall d'estiba freda mirant cap al massís

itinerari innivat des de 2800m a la sud fins a trobar de nou el verd a uns 2300m al final de glacera. ruta de descens una mica delicada per la glacera si no parem atenció on posem els peus. res és el que sembla.
acabant amb un gran somriure al arribar al cim,  per una estona només per naltros, conqueridors de l'inútil, però somrients per l'elegància d'arribar-hi per on hi vam arribar.
                
l'itinerari seguit, per si ha de servir d'inspiració, comença remuntant cap al pico de estiba freda per seguir baixant per la vall homònima, abans però despedint les passes d'en lluís, i arribar a tocar l'aigua del riu de vallibierna. d'allà cal tornar a guanyar alçada per la vall de coronas i descansar als ibons de coronas per al segon dia encarar l'ascens amb il·lusió!
                  

                  
el descens el fem per la glacera (atenció!) per arribar als plans d'aigualluts i trobar-nos amb l'engolidor que roba l'aigua als d'aquesta banda però regala una sorgència fantàstica a l'aràn.
                                                      
*amb lluís camps (as the taxi driver) i amb la seva futura incorporació en alguna aventura.
**komando fent cim!