19 de jul. 2012

volta per bagergue

volta amb anticicló instal·lat damunt els nostres caps per la zona fronterera de la vall d'aràn i frança. 
ascenció al: maubèrme, tuc de l'home i .... malh du bolard! buscadíssim cim, machu-picchu, que en una excursió de ja fa molt temps...va quedar entre cella i cella.

 
 machu-picchu del pirineu!
 remuntant la vall de parros
 zones de cultiu de cotó

la zona és plena d'història d'explotacions mineres i de camins de ferro lligats a aquesta mineria. és un lloc per perdre-hi el temps, de veritat.

  GR per rails miners i el maubèrme vist des del tuc de l'home amb la gavatxa fent acte de presència

a destacar: amants de la història minera al pirineu. lloc espectacular tot i que les escombreres visitades... òxids de ferro i poca cosa més. 

vistes cap al llac de tetemontoliu, cim homònim i tuc de parros. al fons al fons... port del compte!

recomanacions: pernoctar al coll d'urets, imprescindible admirar l'univers des d'un pas fronterer tan espectacular. tenir una memòria escandalosa per què en dies clars pots situar el nom de tots els cims del PNA St Maurici, Maladetes, Posets, Vignemales, 'Balaitusus', piques, montroigs, valiers, cadí, andorra, ensija port ainé, del compte... infinit! és realment un balcó de la plana francessa que s'extén enllà... 


ascens cap al maubèrme amb vistes cap al massís de la maladeta


itinerari: sortim de bagergue i volteta fins quasi tocar montgarri. ascens novament per la vall del parrós i baixada llunàtica (baja cómo puedas...) fins al cotxe novament.
espectacular companyia de cabré's i zona d'aràn cada vegada menys desconeguda!

en taronja l'itinerari seguit (2 jours)