18 de febr. 2013

Andes per Argentina: Cerro Vallecitos (intents productius)

panoràmica des del CB. 4200msnm
Passant la frontera i arribant a Mendoza ens topem amb la possibilitat de visitar el Cordón de la Plata. 
Concretament ens desplacem fins a l'estació d'esquí de Vallecitos on hi arribem després d'un ratet de micro i transfer.
Vall que mena al circ del Vallecitos-Rincón.
Aquesta és una antiga estació d'esquí abandonada fa 3 anys però important centre de sortida d'andinistes cap al Cerro Plata, Vallecitos, Rincón, Franke... això dels Andes és una festa infinita!

Partim de 3000msnm i ja per horari decidim plantar tenda en una esplanada a 3300 aprox. El día es lleva tapat en alçada i no veiem el nostre objectiu, el Vallecitos. Guanyem desnivell a través de camins que transiten crestes de morrenes fins que a 4200msnm aprox. trobem un escampall de tendes. És el camp base. 

Camí al CB. Morrenes arreu!
Instal·lats ens dediquem a rondar pel camí que a l'endemà farem de nit. Aviat som al sac... però la tranquil·litat dura poc. S'aixeca vent. Un vent que atura el son i esvaeix les possibilitats de sortir a fer cim. Quina putada. Estem ben aclimatats, la ruta normal al Vallecitos és fàcil, poc desnivell a superar i un éxit que semblava clar queda en una recollida. Glop de vi i tornar a tancar motxilla. Retirada. Abans però mirem enrere, sabem que hi serà i que segur que hi serem. Fins aviat doncs...

 
Veïns al CB i detalls per entretenir-se.

Baixada llarga, aquest cop sense transfer fins al poble de Potrecillos. D'allà tornada a Mendoza i passada novament l'endemà cap al que ja comença a tenir aires de casa. Santiago.









Activitat feta i per desfer, amb l'Eneko i en Pau.